28 Aralık 2013 Cumartesi

Meleklerin Vazifeleri

  Sayısı çok olan varlık,meleklerdir.Bunların sayılarını Allahü tealadan başka kimse bilemez.göklerde,meleklerinİbadet etmedikleri boş bir yer yoktur.göklerin her yeri rükuda veya secdede olan meleklerle doludur.Göklerde,yerlerde,otlarda,yıldızlarda,canlılarda,cansızlarda,yağmur damlalarında,ağaçların yaparaklarında,her harekette ve her olan şeyde meleklerin vazifeleri vardır.Her yerde,Allahü tealanın emirlerini yaparlar.Allahü teala ile yaratttığı varlıkları arasında vasıtadırlar.

    Bazı melekler,başka meleklerin amiridir.Bazıları,insanların kalblerine iyi düşünce getirir ki,buna 'ilham' denir. Bazaılarının,insanlardan ve bütün varlıklardan haberi yoktur.Allahü tealanın cemali(güzelliği) karşısında kendilerinden geçmişlerdir.Her birinin belli bir yeri vardır.Oradan ayrılmazlar.Cennet melekleri,Cennettedir.Bunların büyüklerinin adı 'Rıdvan' dır. Cehennem meleklerine de 'Zebani' denir.Bunlar,Cehennemde emir olunan vazifelerini yapar.Cehennem ateşi bunlara zarar vermez.Deniz,balığa zararlı olmadığı gibidir.Cehennem zebanilerinin büyükleri ondokuzdur.En büyüğünün adi 'Malik'dir.

    Her insanın hayır ve şer,bütün işlerini yazan,ikisi gece,ikisi gündüz gelen dört meleğe 'Kiramen katibin'  veya 'Hafaza melekleri' denir. Hafaza meleklerinin,bunlardan başka olduğuda bildirilmiştir. Sağ tarafdaki melek,soldakinin amiridir ve iyi işleri yazar.Soldaki,kötülükleri yazar Kabrlerde,kafirlere ve asi mislimanlara azap edecek melekler ve kabrde sual soracak melekler vardır.Sual meleklerine 'Münker ve Nekır' denir. Müminlere soranlarada 'Mübeşşir ve Beşir'de denir.

    Meleklerin biribirlerinden üstünlükleri vardır.En üstünleri dörttür.bunların isimleri ve vazifeleri şöyledir;

    1.)Cebrail 'aleyhisselam':Bunun görevi,peygamberlere 'vahy' getirmek,emir ve yasakları bildirmektir.

    2.)İsrafil 'aleyhisselam':Kıyamette 'sur' denilen boruyu üfürecektir.Brincisinde Allahü tealadan başka her diiri ölecektir.İkincisinde,hepsi tekrar dirilecektir.

    3.)Mikail 'aleyhisselam':Ucuzculuk,pahalılık,kıtlık,bolluk,yani ekonomik düzeni ayarlamak,ferahlık ve huzur getirmek ve her maddeyi hareket ettirmek bunun görevidir.Emrinde saysız melekler vardır.

     4.)Azrail 'aleyhisselam':İnsanların ruhunu alan bu melektir.(Farsça dilinde ruha,can denir).

      Bu dört melekten sonra,üstün olan dört sınıf daha vardır;

    1.)Hamele-i Arş:Bu melekler dört tanedir.Kıyamette sekiz olacaktır.

    2.)Mukarrebin:Allahü tealanın huzurunda bulunan ve bir an ayrılmayan meleklerdir.

    3.)Kerubiyan:Azap edici meleklerin büyükleridir.

     4.)Ruhaniyan:Rahmet melekleridir.

     Bunların hepsi,meleklerin üstünleridir.Bunlar,peygamberlerden başka,bütün insanlardan daha üstündür.Müslimanların salihleri,iyileri ve velileri,meleklerin aşağılarından daha üstündür.Meleklerin aşağıları,müslimanların asi ve günahkar olanlarından daha üstündür.Kafirler ise,her varlıktan daha aşağıdır.

ARKADAŞLAR EMEĞE KARŞILIK OLARAK SAYFAMIZIN SONUNDAKİ REKLAM 1.2.3.4.5.6.7.8 DİYE İSİMLENDİRİLEN REKLAMLARA 1 ER KERE TIKLAYIP SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ 5 SN BİTİNCE REKLAMI GEÇ DERMİSİNİZ YAPANLAR ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİR VİRÜS FİLAN YOKTUR.24 SAATE BİR 1 KİŞİ 1 KERE YAPMASI YETERLİDİR.TIKLARKEN SAĞ FARENİN SAĞ TUŞU İLE BAĞLATIYI FARKLI SEKMEDE AÇ DERSE SAYFADAN AYRILMADAN BAŞKA SEKMENİZDE AÇABİLİRİSİNİZ BİRDE SAYFAMIZIN SAĞ ÜSTTE ARAM KUTUSUNUN ALTINDAKİ GEÇEN YAZININ ALTINDAKİ RESİMLİ LİNKE İSTEDEĞİNİZ ZAMAN SADECE 1 KERE TIKLARMSINIZ İLETİŞİM İÇİN SAYFANIN SONUNDAKİ İLETİŞİM KUTUSUNDA ULAŞABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder