24 Aralık 2013 Salı

Cennet ve Cehennem

Cennet ve Cehennem

      Cennet ve cehennem şimdi vardır.Cennet,yedi kat göklerin üstündedir.cehennem,herşeyin altındadır.Sekiz cennet,yedi Cehennem vardır. Cennet, yer küresinden ve güneşten ve göklerden daha büyüktür. Cehennem de güneşten büyüktür.

      Kıyamet günü, hesaptan sonra bir çokları cennete gönderilecek,bir çoğuda cehenneme sokulacaktır.Cennetin sevabı,ni'metleri ve Cehennemin azabı ebedidir, sonsuzdur.Bunlar,Kur'an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde açıkça bildirilmektedir.Kafirler,hesaptan sonra,Cehenneme girecek,Cehennemde sonsuz azapta kalacaklardır.müminler,Cennete ve Cennet nimetlerinde sonsuz kalacaklardır.Günahı sevabından çok olan müminler,cehenneme girip,günahlarına karşılık,bir müddet azap görseler bile bunlar,Cehennemde sonsuz kalmıyacaklardır.Kalbinde zerre kadar iman olan bir kimse,Cehennemde sonsuz kalmıyacak, Allahü tealanın rahmetine kavuşacak,cennete girecektir.

     Cennet;Akla gelen veya gelmeyen her türlü güzelliklerin toplandığı yerdir.Dünyadaki zevk ve lezzetlerin,Cennettekilerin yanında hiç kıymeti yoktur.Cennette,oradakilerin istedikleri her türlü yiyecek ve içecek önlerine gelir.Koparmak,pişirmek gibi zahmetlere katlanmadan dilediklerince yer ve içerler,çeşitli mücevherden yapılmış köşkler,herbiri ayrı lezzette ırmaklar,leziz meyvelerle dolu ağaçlar,nefs bahçeler,kuşlar ve daha akla hayale gelmeyecek nice nimetlerden bol bol faydalanırlar.Huri ve gılman gibbi Cennet melekleri ile beraber olup,zevk ve lezzet içinde sonsuz olarak yaşarlar.Bir kısım köşklerin içinde olanlar,diledikleri yeri görür ve kendilerini istedikleri yere götürürler.İnsanlar,dünyada kaç yaşında vefat etmiş olurlarsa olsunlar,cennette(33) yaşında olacaklardır.Hanımlar,kocaları ile ve İslam büyüklerini sevenler de onlarla beraber olurlar.Cennete giren bir daha çıkarılmaz.

       Cennetteki dereceler ve mükafatlar, herkesin ilmine ve ibadetlerine göre olacaktır.Sekiz Cennet vardır.Cennet-i Adn;derecesi ve nimetleri en yüksek olandır.Peygamberler sıddikler ve şehidler bu Cennete girerler.Cennet-i Firdevs;diğerlerinden üstündür.Bahçeleri çoktur.Cennet-i Naim,Cennet-i Huld,Cennet-ül Me'va,Darüs-selam,Darül-Karar,Darül Celaldir.

      Cehennem;Cehennemdeki azap çeşit çeşittir.Ateş ile olduğu gibi 'Zemherir' denilen yerlerinde çok şiddetli soğuklarda olacaktır.Bazı kimselere,bir ateşe bir soğuğa daldırılarak azap yapılcaktır.

        Cehennem yedi tabakadır.Birinci tabaka en hafifdir.Fakat dünya ateşinde yetmiş kat daha şiddetlidir.Adı 'Cehennem'dir  Burada müslimanlardan bir kısmı yanıp, günahlardan temizleneceklerdir.Cehennemin ikinci tabakası daha şiddetlidir. Adı 'sa'ir'dir. Burada Tevratı değiştirenler yanacaktır.Üçüncü tabakası daha şiddetli olup adı 'sakar'dır.Burada incili değiştirenler azap görecektir.Dörtdüncü tabakanın adıda 'Cahim'dir. Burada,güneşe,yıldızlara tapanlar azap görürler.Budistler,Berehmenler burada yanacaktır.Altıncı tabakasının adı 'lazy' olup,burada,hiç dini olmayanlar,müşrikler,komünistler,masonlar azap görüp yanacaklardır.Cehennemin yedinci tabaksı,en dibi, en şiddetli tabakası olup adı 'haviye'dir.Burada, inanmadıkları halde inanmış görünenler ve islam dininden ayrılıp(mürted)olanlar yanacaktır.


ARKADAŞLAR EMEĞE KARŞILIK OLARAK SAYFAMIZIN SONUNDAKİ REKLAM 1.2.3.4.5.6.7.8 DİYE İSİMLENDİRİLEN REKLAMLARA 1 ER KERE TIKLAYIP SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ 5 SN BİTİNCE REKLAMI GEÇ DERMİSİNİZ YAPANLAR ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİR VİRÜS FİLAN YOKTUR.24 SAATE BİR 1 KİŞİ 1 KERE YAPMASI YETERLİDİR.TIKLARKEN SAĞ FARENİN SAĞ TUŞU İLE BAĞLATIYI FARKLI SEKMEDE AÇ DERSE SAYFADAN AYRILMADAN BAŞKA SEKMENİZDE AÇABİLİRİSİNİZ BİRDE SAYFAMIZIN SAĞ ÜSTTE ARAM KUTUSUNUN ALTINDAKİ GEÇEN YAZININ ALTINDAKİ RESİMLİ LİNKE İSTEDEĞİNİZ ZAMAN SADECE 1 KERE TIKLARMSINIZ İLETİŞİM İÇİN SAYFANIN SONUNDAKİ İLETİŞİM KUTUSUNDA ULAŞABİLİRSİNİZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder