26 Aralık 2013 Perşembe

İslamiyyet ve diğer Dinler

     Allhü teala birdir.Ona giden yolda birdir.Din,Allhü tealayı tanıtan yol olduğuna göre,dünyada tek bir din olması gerekirdi.Halbuki,bugün dünyada biribirnden farklı bir çok dinler ve inanışlar mevcuttur.Bunların içinde tek 'ALLAHA' inanan üç büyük din vardır. Onlar da yahudilik,hıristiyanlık ve islamiyettir. Bu üç dinin hepsi,Allhü teala tarafından gönderilen ilahi dinlerdir. Yahudilik ve Hıristiyanlık, zamanla bozularak değiştirildi. Aslı,yok oldu,İnsanların elinde oyuncak haline geldi.Allahü teala,bütün dinleri nesh etmiş,hükümlerini yürürlükten kaldırmış,kıyamate kadar hiç değişmemek üzere İSLAM dinini göndermiştir.

    İnsanlara en son bildirilen islam dini, Allhü tealanın cebrail ismindeki melek vasıtasıyla sevgili Peygamberi Muhammed aleyhisselama gönderdiği (Kur'an-ı Kerim) ile,insanların dünyada ve ahirette rahat ve mesut olmalarını sağlayan usül ve kurallardır.Bütün üstünlükler,faydalı şeyler,islamiyyetin içindedir.İslamiyyet,eski dinlerin,görünür görünmez bütün iyiliklerini kendinde toplamıştır.İslamiyyetin içinde,hiçbir zarar yoktur.İslamiyyetin dışında da, hiçbir menfaat yoktur ve olamaz.

    İslam Dininde,insanların ilk görevi, 'İMAN' etmektir. İslamın birinci şartı,iman olup kalb ile inanmak ve dil ile de söylemektir.İman etmek,bütün insanlara lazımdır.Dinde en önce lazım olan imandır.İman,Allahü tealaya ve Peygamberi muhammed aleyhisselama inanmaktır.Bu da,onları sevmek ve sözlerini beğenip,kabul etmektir.İmanın şartları 'Amentü' de bildirilen altı esastır.

   Doğru bir şekilde iamn ettikten sonra,islamiyetin emirlerini yapmak ve yasak ettiği şeylerden kaçınmak lazımdır.Beş vakit (NAMAZ) ı gevşek ve tembel olmaksızın, seve seve kılmalıdır.Ramazan-ı şerif ayında hergün (ORUÇ) tutmalı, zengin olanlar da her yıl malının (ZEKAT) ını vermeli ve ömründe bir kere ka'be-i muazzamayı (HAC) etmelidir.

   Dinde, yapılaması yasak edilenlerden mümkün olduğu kadar sakınmalıdır.Allahü tealanın razı olmadığı şeyleri öldürücü zehir bilmelidir.Kusurlarını düşünüp,bunları yaptığına mahcup olmalı,utanmalıdır. Pişman olup üzülmelidir.Kulluk böyle olur.Her günahı yaptıktan sonra tevbe etmek,Allahü tealanın emiridir.Her günahın tevbesi kabul olur.Tevbeyi şartlarına uygun yapmalıdır.


ARKADAŞLAR EMEĞE KARŞILIK OLARAK SAYFAMIZIN SONUNDAKİ REKLAM 1.2.3.4.5.6.7.8 DİYE İSİMLENDİRİLEN REKLAMLARA 1 ER KERE TIKLAYIP SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ 5 SN BİTİNCE REKLAMI GEÇ DERMİSİNİZ YAPANLAR ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİR VİRÜS FİLAN YOKTUR.24 SAATE BİR 1 KİŞİ 1 KERE YAPMASI YETERLİDİR.TIKLARKEN SAĞ FARENİN SAĞ TUŞU İLE BAĞLATIYI FARKLI SEKMEDE AÇ DERSE SAYFADAN AYRILMADAN BAŞKA SEKMENİZDE AÇABİLİRİSİNİZ BİRDE SAYFAMIZIN SAĞ ÜSTTE ARAM KUTUSUNUN ALTINDAKİ GEÇEN YAZININ ALTINDAKİ RESİMLİ LİNKE İSTEDEĞİNİZ ZAMAN SADECE 1 KERE TIKLARMSINIZ İLETİŞİM İÇİN SAYFANIN SONUNDAKİ İLETİŞİM KUTUSUNDA ULAŞABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder