28 Aralık 2013 Cumartesi

Meleklere İman Nasıl Olmalıdır?

    Melekler,Allahü tealanın kullarıdır. Ortakları değildir.Kızları da değildir.Allahü teala,meleklerin hepsini sever.Allahü tealanın emirlerine itaat ederler.Hiç günah işelmezler.Melekler için Tahrim suresi 6. ayetinde,(Allah,onlara ne emretti ise,Ona isyan etmezler ve emir edildikleri şeyi yaparlar) buyuruluyor.İbadet yapmakta tenbellik gevşeklik ve usanma göstermezler.Enbiye suresi 20.ayetinde,(Gece ve gündüz hep Allhü tealayı tesbih ederler,usanmazlar) buyurulurdu.

     Melekler,emirlere kaeşı gelmezler.Erkek ve dişi değildirler.Evlenmezler.Çocukları olmaz.Hayat sahbidirler.Diridirler.Melekler kanatları vardır.Bazısının iki,bazısının dört veya daha çok kanatı vardır.Her hayvanın kanadı ve uçakların kanatları,kendilerinin yapısında olup,birbirine benzemediği gibi,meleklerin kanadı da kendi cinslerindendir.İnsan,görmediği ve bilmediği her şeyin adını işitince,bunu bildiği şeyler gibi sanıp,aldanır.Meleklerin kanatları vardır.Fakat nasıl olduğu bilinmez.Kiliselerde ve bazı mecmua ve filmlerde,melek diye görülen kanatlı kadın resimleri uydurmadır.

     Meleklerin varlığını inkar etmek,onlara düşman olmak,Allahü tealaya karşı gelmek olur.Bakara suresi 92.ayetinde,(Kim ki ,Allaha meleklerine,Peygamberine,Cebraile ve Mikaile düşman olursa,bilsin ki,Allah kafirlerin düşmanıdır) buyurulurdu.

ARKADAŞLAR EMEĞE KARŞILIK OLARAK SAYFAMIZIN SONUNDAKİ REKLAM 1.2.3.4.5.6.7.8 DİYE İSİMLENDİRİLEN REKLAMLARA 1 ER KERE TIKLAYIP SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ 5 SN BİTİNCE REKLAMI GEÇ DERMİSİNİZ YAPANLAR ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİR VİRÜS FİLAN YOKTUR.24 SAATE BİR 1 KİŞİ 1 KERE YAPMASI YETERLİDİR.TIKLARKEN SAĞ FARENİN SAĞ TUŞU İLE BAĞLATIYI FARKLI SEKMEDE AÇ DERSE SAYFADAN AYRILMADAN BAŞKA SEKMENİZDE AÇABİLİRİSİNİZ BİRDE SAYFAMIZIN SAĞ ÜSTTE ARAM KUTUSUNUN ALTINDAKİ GEÇEN YAZININ ALTINDAKİ RESİMLİ LİNKE İSTEDEĞİNİZ ZAMAN SADECE 1 KERE TIKLARMSINIZ İLETİŞİM İÇİN SAYFANIN SONUNDAKİ İLETİŞİM KUTUSUNDA ULAŞABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder