25 Aralık 2013 Çarşamba

Din Nedir Ve Niçin Lazımdır?

    Din,insanları dünya ve ahirette rahat ve huzura kavuşturmak,kurtuluşa götürmek için,Allahü teala tarafından gösterilen yol demektir.Din ismi altında insanların uydurduğu eğri yollara din denmez.Dünyada yaygın olan Brahmanlık,Mecusilik ve Budistlik gibi sapık inanaışlar,din değildir.Bunlara inanmak,insana sonsuz kurtuluşu sağlamaz.Din,tertemiz ahlak sahibi olmayı emreden,sırf merhamet ve büyüklere ataat,küçüklere şefkat emreden,insanları doğruluğa götüren(ALLAH YOLU) dur. Dinin,şahsi menfaatler için kullanılması en büğyük ginahtır.İnsanlara krşı yumuşak davranmak,onlara iyilik etme,onların işlerini güler yüzle,tatlı dille ve kolaylıkla yapmak,Allahın sevgisine kavuşturan yoldur.Bu hal, insanın ahirette azaplardan kurtulmasına ve Cennet nimetlerinin artmasına sebep olur.

   Allahü teala,Adem aleyhisselamdan beri,her bin senede,bir peygamber vasıtası ile insanlara,bir din göndermiştir.Bu peygamberlere RESUL denir. Her asırda,en temiz bir insanı peygamber yaparak,bunlar ile dinleri kuvvetlendirlmiştir.Resullere tabi olan bu peygamberlere de NEBİ denir.Bütün peygamberler,hep aynı imanı söylemiş,hepsi ümmetlerinden aynı şeylere iman etmeyi istemişlerdir.

  Din,insanlar için büyük bir ihtiyaçtır.Bir dine inancı olmayan zavallıların ruhu,bomboş kalır ve türlü türlü yalancıların yanlış fikirlerine sarılırlar.Çünki insan,muhakka bir inanışa bağlanmaya muhtaçtır.En ileri,en gelişmiş milletlere mensup olanlar bile bu ihitiyacı tatmin için,çeşitli sapık düşüncelere,uydurma mezheplere bağlanmışlardır.

    Din ruhun gıdasıdır.Dinsiz bir adam,kafasız bir gövdeye benzer Bir vücüdun,nasıl nefes almak,yemek ve içmek ihityacı varsa;ruhda tam bir salaete erişmek,ter-temiz olmak,huzura kavuşmak için dine muhtaçtır.Dinsiz bir adam bir makineden,bir hayvandan farksızıdır.Din,insanaAllahını tanıtan,onu fenalık yapmaktan koruyan,onun yolunu açan,dimağını ferahlatan,sıkıntılı zamanlarda onu teselli eden ve ona yaşama gücünü veren,toplum içinde ona saygı,şeref,sevgi kazandıran en büyük amildir(etkendir).Tekrar edecek olursak:

   1.)Din,insanlara tıpkı yiyecek,içecek gibi laızmdır.Çünki,nasıl yiyecek ve içecek vücut için lazım ise,ruhun gıdası olan din de,ruha lazımdır.Din ortadan kalkarsa,insanlar beyinsiz,kafasız,hissiz ve düşüncesiz bir makine,birotomat haline girerler.

   2.)Din,insanlara iyi ahlak,karşılıklı sevgi,cesaret,sabr,rahat ve huzur kazandırır.İnsanları aynı imanda,aynı ibadet ve işlerde,anlayış ve faziletlerde birleştirerek,bölücülüğe,yıkıcılığa engel olur.Birbirleriyle sevişen ve haklarına saygı gösteren annesine babasına,amirlerine ve devletine itaat eden bir toplum meydana getirir.

  3.)Din,insanlarla yaratanı arasında kurulan bir bağdır.Dünya işlerinide düzenleyen büyük bir ahlak okuludur.İnsanları iyiliğe,dürüstlüğe,hoşgörülüğe,büyüklere karşı saygı ve küçüklere şefkat göstermeye,Cenab-ı Hakkın emirlerine uymaya ve ona teslim olmaya,kısaca insanı faydalı,doğru yola koymaya yarayan en büyük amildir.

  4.)Din her zaman kötü niyetli olmayı,özel çıkarlar sağlamak ve gizli işler,manasız olaylar için mukaddes(kutsal)değerleri alet etmeyi yasak etmektedir.Nitekim Allahü teala Kur'an-ı Kerimde Hadid suresi 9 ve 10 ayetlerinde: (Gizli toplantılarda,günah işlemeyi,düşmanlık etmeyi ve  ve Peygambere karşı gelmeyi fısıldaşmayın!Allaha karşı gelmekten sakınmayı konuşun! Gizli toplantılar,insanları üzmek ve kirletmek için,şeytanın istediği ve yaptırdığı şeydir.)buyuruyor.



ARKADAŞLAR EMEĞE KARŞILIK OLARAK SAYFAMIZIN SONUNDAKİ REKLAM 1.2.3.4.5.6.7.8 DİYE İSİMLENDİRİLEN REKLAMLARA 1 ER KERE TIKLAYIP SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ 5 SN BİTİNCE REKLAMI GEÇ DERMİSİNİZ YAPANLAR ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİR VİRÜS FİLAN YOKTUR.24 SAATE BİR 1 KİŞİ 1 KERE YAPMASI YETERLİDİR.TIKLARKEN SAĞ FARENİN SAĞ TUŞU İLE BAĞLATIYI FARKLI SEKMEDE AÇ DERSE SAYFADAN AYRILMADAN BAŞKA SEKMENİZDE AÇABİLİRİSİNİZ BİRDE SAYFAMIZIN SAĞ ÜSTTE ARAM KUTUSUNUN ALTINDAKİ GEÇEN YAZININ ALTINDAKİ RESİMLİ LİNKE İSTEDEĞİNİZ ZAMAN SADECE 1 KERE TIKLARMSINIZ İLETİŞİM İÇİN SAYFANIN SONUNDAKİ İLETİŞİM KUTUSUNDA ULAŞABİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder